Meggyes-mákos bögrés süti

Annyi mákosat posztoltam már, hogy azt hiszem ehhez nem kell hozzáfűznöm már semmit… 😁

Ezt a receptet tabi nagymamámtól tanultam. Ő meggy nélkül készítette és a végén ketté vágta. Egyik tetejét barack lekvárral kente meg másik lapot rátette és kész is volt a gyors finomság. Igen, gyors, mert csak mindent összekeversz és már mehet is a sütőbe.

Hozzávalók (2,5 dl-es standard bögre):

  • 2 tojás,
  • 2 bögre mák (1 zacskónyi),
  • 2 bögre liszt,
  • 2 bögre cukor, ebből 2 tasak vaníliás cukor,
  • 1,5-2 bögre tej (nálam házi kókusztej a nyerő),
  • 2 citrom reszelt héja,
  • 2 ek citromlé
  • 1 kk fahéj,
  • 1 sütőpor.

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A cukrot a tojással és kevés tejjel felverjük, száraz hozzávalókkal elkeverjük. Annyi tejet adunk hozzá, hogy egy sűrűbb palacsinta tészta szerű állagot elérjünk.

Egy közepes tepsit kimargarinozunk, lisztezünk és már önthetjük is bele a tésztát. Én meggy befőttet használtam azt jól kinyomkodva rászórtam. Ha fagyasztottat használunk érdemes kiolvasztva, kinyomva beletenni, de persze frissel a legjobb. Majd mehet a sütőbe. 20 perc múlva 160 fokra csökkentjük hőmérsékletet. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy mikor van kész. Figyeljünk rá, hogy ne szárítsuk túl.

Készíthetjük diósan is, akkor citrom helyett narancsot használjunk és talán a baracklekváros változat jobban illik hozzá.

Ez egy már duplájára növelt recept, de fele mennyiség csak kis tepsiben jön fel ilyen szépen. Bár, ha a lekváros változatot szeretnénk, akkor egy közepes tepsiben sütött fél adagot nem kell 2 lapra vágni, elég csak simán lefelezni a lapos tésztát. Nyilván akkor is csak kis nasi lesz, de kis családnak az is elég! 🙂

Remélem ízlik! 🙂

Tetszik? Oszd meg 😉
Pinterest
Pinterest
Instagram
Facebook
Facebook
RSS
Follow by Email
Google+
http://www.majdnemvega.hu/desszert/meggyes-makos-bogres-suti/
Twitter

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük