Rebarbara kompót

Gyermekkora óta imádom! Sokak nem is ismerik ezt a növényt, vagy sokan úgy ismerik, hogy csak rózsaszínben létezik a bolt polcain. Nálunk gyermek korom óta van a kertben és minden nyarat így kezdünk, egyszerűen imádom.

Sokkal több lével szoktuk készíteni, így mindenképpen marad úgymond limonádénak is, ami hűtve csodás frissítő egy meleg nyári napon.

Most nem akarok hosszú listát írni, hogy miből mennyit, mindenki tegyen belátása szerint. Minden liter vízhez kell 10 dkg cukor.

Nekem most nagyon kevés száram volt, mert nem volt időm elkészíteni, pedig nagyon gyorsan meg van. 3 liter vízből készítettem, amihez adtam 30 dkg cukrot és még 5 szegfűszeget, 1 fahéjrudat. Most kb. 4-5 szál rebarbara szárát tisztítottam meg (le kell húzni a legkülső réteget), majd kb. centinként felszeleteltem keresztbe és már ment is a vízbe. Ez 3 kis adag, szóval ajánlom jóval nagyobb mennyiségben készíteni! 😉

Feltettem a tűzre, és addig melegítettem, míg majdnem felforrt, a színe zöldről sárgára változott és  már könnyedén ketté lehetett választani egy kanállal. Ekkor levettem a tűzről és hagytam kihűlni. Amikor kihűlt kiszedtem a fahéjat és a szegfűszegeket, majd citrommal ízesítettem! A lé nagy részét leöntöttem róla, csak egy keveset hagytam, hogy ellepje. A többit  üvegekbe öntöttem és behűtöttem!

Nagyon finom a nyári melegben! 🙂

Tetszik? Oszd meg 😉
Pinterest
Pinterest
Instagram
Facebook
Facebook
RSS
Follow by Email
Google+
http://www.majdnemvega.hu/desszert/rebarbara-kompot/
Twitter

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük