Frankfurti leves

Nem vagyunk azok a kimondott levesesek. Én speciel a frankfurti levesért vagyok oda, hála égnek ez is olyan “Majdnemvegás” étel, így nyugodtan készíthetem! 🙂
Sokan csak kenyérrel eszik, én pogácsával szeretem igazán, most aktualitása miatt egy kis medvehagymás pogácsával készítettem! Nagyon isteni lett! 🙂

Hozzávalók:

  • 1 fej kelkáposzta (kb. 70 dkg)
  • 2 krumpli
  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejföl
  • 1 ek liszt
  • 4 virsli
  • őrölt bors
  • őrölt kömény
  • majoranna
  • piros por paprika
  • víz
  • kevés olaj

A zöldségeket megpucoljuk, felkockázzuk. A hagymát egy kevés olajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, a krumplit és a kelkáposztát. Megízesítjük sóval, borssal, köménnyel és majorannával, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Lefedve addig főzzük, míg minden megpuhul. Ekkor a felkarikázott virslit hozzáadjuk. Közben a tejfölből, lisztből és a paprikából habarást készítünk. Amikor megfőtt a virsli is, akkor kevés lével hőkiegyenlítjük a habarást, majd a leveshez öntjük. Összeforraljuk és már tálalhatjuk is.

A képen látható díszítést “dunakeszi” nagymamámtól tanultam, szimplán a fél tojáshéjat kimosta, rátette egy felfordított kuparka és telerakta kis virágokkal. Minden húsvétkor ilyet készített. Ez is egy szép emlék róla! 🙂

Jó étvágyat kívánok! 🙂

 

Tetszik? Oszd meg 😉
Pinterest
Pinterest
Instagram
Facebook
Facebook
RSS
Follow by Email
Google+
http://www.majdnemvega.hu/eloetel/frankfurti-leves/
Twitter

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.