Téli lecsó

Szeretjük a lecsót mindketten és mivel anyuval mindig rakunk el lecsónak valót nyáron, így egész évben élvezhetjük ezt a finomságot. Ez az étel is tipikus példája annak, hogy egy ételt hány féle képpen lehet elkészíteni: ahány ház, annyi szokás. Édesanyám is csak ehhez hasonlóan, de nem így készíti, kicsit ebbe is belenyúltam.

Hozzávalók 4 fő részére:

  • 2 üveg lecsó alap (paradicsomlében eltett szeletelt paprika, nálunk fél liter/üveg)
  • 1 fej vöröshagyma
  • paradicsomlé
  • 2-3 marék rizs
  • 4-5 szál virsli
  • bors
  • bazsalikom
  • cukor
  • darált erőspaprika

A vöröshagymát apró kockákra vágom. Kevés olajon megdinsztelem, majd ráöntöm a 2 üveg lecsót, hozzáadom a rizst, a fűszereket, köztük egy kevés cukrot is, mert a paradicsomos ételek kedvelik, majd felöntöm annyi paradicsomlével, hogy ellepje. Addig főzöm, míg a rizs megpuhul, ekkor a felkarikázott virslit beleszórom, néhány percig főzöm együtt és már kész is.

Ez egy nagyon gyors étel és nagyon finom. Friss puha kenyérrel… te jó ég… nagyon szeretem! 🙂
Ha nem teszel bele virslit, akkor is nagyon finom és akkor már vegetáriánus is! 🙂

Jó étvágyat hozzá! 😉

Tetszik? Oszd meg 😉
Pinterest
Pinterest
Instagram
Facebook
Facebook
RSS
Follow by Email
Google+
http://www.majdnemvega.hu/foetel/teli-lecso/
Twitter

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.