Tészta karfiolmártással

Hát mostanában halvány lila dunsztom sincs mit főzzek, néha úgy érzem a férjemnek nehezebb főzni, mint magamnak, pedi Ő igazán ehetne bármit is.

Na, de azért megoldottam és első fintorok után megkóstolva már ízlett neki! 😀

A legjobb, hogy nem kellett 2 felé sem főznöm, csupán reszelni egy vékányi sajtot neki, mert egy evésre neki minimum 20 dkg sajt kell… 🙂

Hozzávalók:

  • 1 közepes fej karfiol,
  • Vegeta,
  • 3-4 ek rizstejszín,
  • 1,5 ek margarin,
  • Só,
  • Bors,
  • Szerecsendió,
  • Fokhagyma granulátum,
  • Szarvacska tészta pl.

A tésztát megfőzzük a szokásos módon. Ez alatt a karfiolt vegetás vízben puhára főzzük. A karfiolokat kiszedjük a vízből és a turmixba tesszük 2 merőkanál főzőlével. Megfűszerezzük, hozzáadjuk a margarint és a rizstejszínt, majd alaposan megfűszerezzük. Ha hígabban szeretjük, akkor még mehet bele főzőlé. Majd a tésztával és esetleg sajttal tálalható is.

Lehet tésztával összekeverve sajttal megszórva sütőben is megpirítani. Akár lehet csak felét 3/4-ét turmixolni, a többit egészben hagyni. Határ a csillagos ég.

Ebben nem lehetett érezni a rizstejszínt a fűszerek és a karfiol erős íze miatt, viszont krémesebbé tette, ami még szuperebbé tette.

Tetszik? Oszd meg 😉
Pinterest
Pinterest
Instagram
Facebook
Facebook
RSS
Follow by Email
Google+
http://www.majdnemvega.hu/foetel/vega/teszta-karfiolmartassal/
Twitter

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük