Hamis gulyásleves

Nagyon szeretem. Nem sok macera, lelket melengető finom leves. Ahhoz képest, hogy nem vagyok nagy leves fun, ezt szívesen fogyasztom én is. Nyilván ez is ahány ház annyi féle képpen készül, ez az én változatom.

Hozzávalók 4 főre:

  • 2 közepes fej hagyma,
  • Zsír,
  • Őrölt piros paprika,
  • 1 kg krumpli,
  • 3-4 sárga répa,
  • 1 fehér répa,
  • Só,
  • Őrölt bors,
  • Őrölt kömény,
  • Vegeta vagy leves kocka,
  • 1 csokor petrezselyem,
  • 1 nagy tojás,
  • Liszt.

A felkockázott hagymát zsíron megdinszteljük. Megszórjuk piros paprikával, hozzáadjuk a hosszában negyedelt vagy felezett és felkarikázott répákat, a felkockázott krumplit, megfűszerezzük, majd felöntjük vízzel. Ha van lefagyasztva húsleves vagy zöldséglé, akkor sokkal finomabb végeredményt kapunk, ha víz helyett ezzel öntjük fel. Hagyjuk, hogy a zöldségek megpuhuljanak. Ha közben túl sok folyadék párolog, akkor pótoljuk. Amikor már a krumpli majdnem megfőtt a tojásból, sóból és lisztből galuskát készítünk, a levesbe szaggatjuk. Ha valaki a csipetkét részesíti előnyben, akkor használja azt a megszokott módon. Míg megfő a petrezselymet apróra vágjuk, majd meghintjük a levest és tálalhatjuk is.

Édes második előételeként fantasztikus és tápláló! 🙂

Jó étvágyat kívánok hozzá! 😉

Tetszik? Oszd meg 😉
Pinterest
Pinterest
Instagram
Facebook
Facebook
RSS
Follow by Email
Google+
http://www.majdnemvega.hu/uncategorized/hamis-gulyasleves/
Twitter

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük